fredag 8. februar 2013

Sjokolademousse

Til familie og venner,det er liv i meg i aller høyeste grad, det er bare litt hektisk og med en pc som virker når den vil så blir blogging litt utfordrende:(
 
Var hos ei venninne her om kvelden og spurte hva jeg skulle ta med og meldingen var dessert.
Jeg prøver å tenke litt på hva jeg putter i munnen om dagen så da måtte jeg finne på noe om var godt men også ok i denne forbinndelse.
 
 
 
 
Sjokolademousse

6-8 porsjoner

2 dl kremfløte
200 gr mørk sjokolade
4 eggeplommer 4 eggehviter
4ss sukrin melis

Smelt sjokoladen i vannbad eller i en kjele på lav temp og la det avkjøle.
Pisk fløten til myk krem og sett den kaldt.

Skill eggene og stivpisk eggehvitene sammen med sukrinmelisen.
Pisk eggeplommene lett og bland de med den smeltede sjokoladen.
(Det kan være lurt å ha tempoererte egg så ikke sjokolademassen stivner med iskalde egg for da blir det hardt og vanskelig å blande ned i det andre)

Vend sjokolademassen inn i kremen og så vender du forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.

Ha sjokolademoussen i en serveringsbolle eller flere små skåler og sett det kjølig et par timer.
Serveres gjerne med litt pisket krem eller med litt revet mørk sjokolade på toppen:)

Riktig god helg til alle som er innom:)
 

1 kommentar:

Sissel sa...

Godt og se at det står til liv :)
Deilig dessert, nam....
Klem Sissel